Voorjaarsmeeting 15 mei 2005

Goed voorbeeld doet goed volgen: nadat Hans, Gerda en Mike de Vos uit Almere op 31 oktober rond hun wonderschone stad de eerste W116-rally hadden georganiseerd, meldde zich prompt Mark Vogels met het aanbod om zoiets ook in zijn woonplaats Gemert te doen; en wel op de zondag middenin mei, ’traditioneel’ een W116-clubdag. Hij pakte de reclamecampagne rond zijn plannen met kracht aan, en het resultaat was dan ook niet mis: op 15 mei 2005 meldden zich rond 40 W116’s op het stadsplein van het Brabantse stadje. Jammer was het voor Mark (en ons allemaal natuurlijk) dat het een wat druilerige dag was: af en toe wat motregen en een niet al te hoge temperatuur. Gewoontegetrouw vond 99% van de deelnemers dat totaal niet erg: er werd als vanouds vooral veel gekletst, bijgepraat en opgeschept. Bovendien was de dag, dankzij het tot op de minuut gestroomlijnde programma van Mark, in een mum om.

Het wordt al met al nog een hele toer om de volgende meeting minstens zo fraai te laten zijn als die van Hans, Gerda & Mike en die van Mark. Wie belangstelling heeft om eens een W116-meeting te organiseren, mag zich melden bij Jacob! Overigens is dit de laatste reportage die ik als voorzitter samenstel. Eind juli 2005 hebben Mirjam en ik, om ruimte in onze agenda’s te creëren, onze oude trouwe 450 SE verkocht. Wim Kaandorp is de nieuwe eigenaar; hij zal op het forum vast regelmatig te vinden zijn. Ik neem daarom afscheid als voorzitter en als officieel clublid; maar ik zal het forum natuurlijk blijven volgen en waar nodig van mijn gebruikelijk spitsvondig commentaar voorzien. Mensen: zorg goed voor de club! Heel veel groeten van Hans Fidom (en in één moeite door natuurlijk ook van Mirjam Meerholz).

Uit het Noorden van het land kwam bij Zwolle een aardige colonne op gang: vijf W116’s reden vandaar samen op naar Gemert. Onderweg voegde zich er trouwens nog een zesde bij, en we dachten dus dat die ook wel van de club zou zijn, maar nee: bij Eindhoven verkoos deze auto een ander pad. Er valt dus nog wel wat zendingswerk te doen… ook al laat deze foto zien dat de club er bepaald niet kleiner op wordt. Het ledental nadert de 200, waarvan elke meeting zo’n 20% ‘acte de presence’ geeft. Het aardige is: elke keer zie je natuurlijk bekende gezichten, maar toch ook veel nieuwe. Inmiddels heeft vast iedereen dus wel eens een meeting meegemaakt. Aan zijn zekere en doelbewuste tred is het zien: Mark Vogels (rechts in beeld) weet wat organiseren is. Hier is hij ongetwijfeld op weg om te controleren of de auto’s op het stadsplein wel netjes in de rij staan – noblesse oblige immers, zeker bij W116’s!

Elke keer verleiden ze er weer toe om ze op de foto te zetten: W116’s behoren zonder twijfel tot de mooiste auto’s die Mercedes ooit bouwde. Om het niet te gek te maken op de deze en de volgende bladzijden slechts een paar portretten, te beginnen met deze blauwe… om vervolgens even te watertanden bij deze vreselijk mooie 6,9 (vast één van de beste auto’s van de club!)… en meteen te huiveren bij de smetteloze staat van deze 280, trots ten tonele gevoerd vanuit Vlaanderen! De eigenaar weet hoe het hoort: na een regenbuitje wordt de Belg grondig afgezeemd. Met een nieuwe zeem, uiteraard. In de kleur van de auto, maar dat is natuurlijk toevallig. Hoewel?!

Vaste prik inmiddels op de meeting: toespraak van de voorzitter. Hij prijst en bedankt uiteraard Mark Vogels, en meldt dat er veel meer leden zijn dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. We beschikken daardoor over wat geld. Na enig overleg besluiten we dat we dit in eerste instantie besteden aan clubstickers en het invoeren van clubpasjes waarmee je korting kunt krijgen bij auto-onderdelen-handelaren.

Na de vergadering is het tijd voor het klapstuk van de dag: een toertocht met puzzeleffect. Mark heeft de rit in slechts drie dagen tijd bedacht en op papier gezet. Elke equipe krijgt een toelichting uitgereikt – wat toch al gauw anderhalve minuut per auto duurde. Zodat Mark ongeveer een uur in deze houding stond…! Een enquete onder de W116-rijders leerde dat geen van hen ook maar een druppel alcohol aanraakte in deze warme en gezellige gelegenheid! Zelfs nader onderzoek heeft trouwens niet helemaal duidelijk gemaakt of die uitkomst wellicht te maken had met de staat waarin de enqueteur verkeerde, die namelijk wel degelijk het nodige achter de knopen had… Na het uitbundig cafébezoek bleek het zonnetje zowaar door te breken. Het leverde deze prachtige foto op – die overigens, net als de meeste andere in dit verslag, zijn gemaakt door (u raadt het al) Mark Vogels. Terug in Gemert. We konden terugkijken op een geweldige dag, en deden dat vooral door nog lange tijd rond onze auto’s te drentelen. Zien we elkaar in oktober weer? Houd het forum in de gaten voor de precieze datum!


Powered by WordPress. Designed by elogi.