Voorjaarsmeeting 18 mei 2008

Op 18 mei 2008 werd in Limburg de voorjaarsrit georganiseerd door de winnaars van het vorig jaar in Ulft, Anja Theelen en Jos Derckx uit Roermond. In overleg en samenwerking met onze voorzitter Mark Vogels werd er een parcours uit gezet door het gehele 3-landen gebied over een afstand van 110 km, met 2 mogelijke afkortingen tot 70 en 50 km.

De bijeenkomst en start vond plaats voor de 25 teams, waarvan 22 deelnemers, in Restaurant De Kraal in Venlo met het welverdiende kopje koffie met een stuk heerlijke Limburgse vlaai. De foto met de oude gevel is eveneens van “De Kraal”, als je goed kijkt zie je daar nog de kalkletters VVV op, dit was het vroegere clubhuis van stadion “De Kraal” van FC VVV. Van daaruit gingen we op pad, eerst nog eens van het uitzicht genieten op het “Venloose hei”-gebied om dan via een kort stukje autoweg richting Duitsland te rijden. We hadden 20 vragen meegekregen welke we onderweg goed moesten beantwoorden om uiteindelijk voor de wisselbeker 2008 in aanmerking te komen.

In Duitsland aangekomen verlieten we de autoweg over de B221 in de richting Brüggen door een mooi landelijk gebied. In Brüggen zelf passeerden we een mooie oude watermolen, gelegen naast het kasteel Brüggen en het “Alte Zollhaus”, en reden buiten het plaatsje zelf om naar het bosrijke grensgebied in de richting van het Nederlandse dorp Swalmen bij Roermond.

Na de grensovergang ging het spoedig linksaf, na het zwembad, in de richting Boukoul langs de Duitse grens waar we langs een mooie oude kasteelboerderij en een wel van zeer veel dakkapellen voorziene woning en daarna de villa Graeterhof ook nog eens verwend werden met een uitzicht op het mooie kasteel Hillenraad. Vanuit Swalmen ging het verder richting het maasdorpje Asselt, een plaats welke reeds sporen uit de Romeinen kan tonen, de fundering van het kerkje staat nog op oude Romeinse muren.

Na een kleine tocht door het randgebied van Roermond, we passeerden de EMA-Mercedes garage in Roermond waar onze nieuwste zusters MB in allerlei modellen jaloers naar ons stonden te kijken, gingen we de Maasbrug over om daar weer langs mooie campings en watersportgebieden door te steken in de richting van de sluizen in Maasbracht-Heel. Hierbij passeerden we het unieke plekje Marina Oolderhuuske, opvallend waren daar de marina’s op een ponton gebouwde vakantiewoningen, welke op het Maaswater drijven en aan hoge palen geankerd zijn, waar de eigenaar met zijn boot direct aan het terras kan aanmeren.

Van de gemeente Heel uit reden we in richting Wessem en gingen daar opnieuw de Maas over naar Maasbracht om daar langs de haven en het Julianakanaal verder te rijden in de richting Stevensweert en Ohé en Laak om vervolgens weer bij de brug over het kanaal naar Echt uit te komen. De brug lieten we links liggen en reden opnieuw door landelijk gebied in de richting Roosteren. Vanuit Roosteren ging het in de richting van het Belgische stadje Maaseik, bekend van de gebroeders Van Eijck (Glas-in-lood schilders uit de vorige eeuw) waar we opnieuw de Maas overstaken om koers te nemen richting het Belgische dorp Kessenich, gelegen naast het “Witte stadje” Thorn, alweer op Nederlands grondgebied.

Dit doorkruisten we met zijn allen in de richting van het sluizencomplex bij Wessem en Heel lag opnieuw voor ons. Via de bekende Napoleonsbaan, een door de legers van Napoleon aangelegde noord-zuid-route van Maastricht naar Nijmegen, reden we in de richting van het vooral bij een van onze leden bekende plaatsje Beegden waar we langs de windmolen en een tuinstoel reden om dan af te buigen in de richting van de gemeente Horn waar we ons eindpunt zouden aantreffen, het wegrestaurant Hornerhoek.

Hier zou een strenge jury onze antwoorden op maat beoordelen en beslissen wie de winnaar 2008 van de W-116 wisselbeker zou worden. Na rijp beraad en dubbele controle kon onze voorzitter de volgende winnaar van de W-116 wisselbeker uitroepen. Ook deze deelnemers hebben aangegeven dat zij de rit om de W-116 wisselbeker in hun omgeving zullen uitzetten. Wij verheugen ons al op deze nieuwe uitdaging en omgeving.

Anja Theelen en Jos Derckx


Powered by WordPress. Designed by elogi.